Alla Lilla E-kullsvalparna har hittat sina familjer.

På onsdag börjar Lilla E-kullen att flytta till sina fina nya hem. Det känns jätte-bra och det ska som alltid bli roligt att följa deras framfart i sina nya familjer. Jag får ofta frågan om det inte känns jobbigt när valparna flyttar. Jag kanske upprepar mig men det tål ni säkert, om det kändes jobbigt för mig att låta valpen flytta till det nya hemmet så skulle jag inte låta valpen flytta. I de första kullarna kändes det jobbigt eftersom jag var ganska ny och osäker och för att jag inte hade någon inblick i det som verkligen enligt mig är det som uppfödning av hundar är (om man nu har det intresset som jag har i sina telningar). Dock blir det ibland fel men till och med när det blivit tokigt väldigt tätt inpå leverans har det löst sig bra eftersom då min dörr står öppen för valpen att komma hem igen.

Hunduppfödning handlar enligt mig ganska lite om att ta hand om söta valpar i 8:a veckor, det är det som kommer efter som enligt mig är relevant och även det som är roligt, alltså jag älskar valpar missförstå mig inte men det något alldeles fantastiskt i att få följa valpar och deras familjer, oavsett hur familjen är disponerad. Jag ser det nämligen som att när en person har en liten fyrbent kompis där hemma så har det bildats en liten familj. I familjer så är inte allt alltid en dans på rosor och för dom som vill finns jag som uppfödare här både för att höra allt det roliga och för det som kanske inte fungerar exakt som förväntat.

Det är förstås olika vilket behov/intresse valpköpare har av att ha kontakt men i majoriteten av fallen genom åren har jag fått uppdateringar och haft en insikt i hur varje valp jag fött upp har påverkat vardag och fest i sina respektive hem. Det är vad som gör att nu när Lilla E-kullen ska flytta börjar så smått tänka framåt. Vad vill jag göra framöver. Den som står på lut att ha valpar nästa gång är Zaffran. Jag har inte bestämt vem som blir den lyckliga ännu men jag har några olika som jag funderar kring. Det blir dock tidigast parning under hösten och då föds valparna någon gång i November med leverans i Januari. Jag skriver inte upp några valpköpare på kö innan jag bestämt hane och lagt ut det här. Erfarenhetsmässigt så kan mycket hända som gör att jag kanske väljer att vänta med att para och då vill jag inte ha låst upp valpköpare utan jag unnar alla att få sin kompis inom rimlig tidsrymd.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *